SUBSCRIBE HARI INI

Tips-tips kesihatan, fakta nutrisi, senaman dan macam-macam lagi hanya di hujung jari anda.

ARTIKEL TERBARU

kesihatan

KENALI BUAH-BUAHAN TEMPATAN YANG RENDAH GI DAN ‘PERFECT' UNTUK BERBUKA

Kadang-kadang bila baca artikel atau ulasan kesihatan mesti ada istilah teknikal yang kita tak faham tapi tahu benda itu bagus. Istilah yang kami akan ulas kali ini adalah GI (Glycemix Index) dan memfokuskan kepada buah-buahan. Kenapa? Sebab buah-buahan tidak asing sebagai pembuka atau pencuci mulut kepada makanan lain yang diambil semasa berbuka.

Read More »
kesihatan

Menu Puasa-Resipi Rendah Kalori

Puasa tinggal seminggu je lagi! Entry kali ini akan membantu kita untuk mendapat sedikit panduan tentang jenis resipi yang boleh dicuba semasa berpuasa daripada berbuka hinggalah sahur dengan mengambil kira faktor diet pemakanan.

Read More »

BERAT BADAN IDEAL LELAKI

Lelaki mempunyai BMI yang berbeza daripada wanita daripada banyak sudut terutamanya jisim otot dan pengagihan lemaknya. Selain mempunyai bentuk tubuh yang pelbagai, berat ideal untuk lelaki adalah unik berdasarkan jenis tubuh yang dimiliki. Huraiannya dijelaskan secara penuh melalui artikel ini.

Read More »
Produk

Teknik Senaman Ketika Berpuasa

Setiap tahun, hampir semua kita tanam matlamat nak kurus. Selalunya matlamat itu ditanam atau dikuatkan lagi pada bulan Ramadhan. Ada yang berhasil dan ada yang tak. Tapi kenapa agaknya? Jom kita lihat.

Read More »
Featured

HIIT 101: APA YANG PERLU ANDA FAHAMI

Antara jenis senaman yang terkenal dalam kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badan. Walaupun diakui keberkesanannya, masih banyak tentang HIIT yang jika tidak dipelajari mungkin boleh memudaratkan.

Read More »
Nutrisi

Variasi Susu yang Semua Orang Patut Tahu

Terdapat ramai orang di luar sana yang tubuh tidak mempunyai toleransi terhadap susu lembu. Oleh itu, pelbagai alternatif dicari untuk mendaptkan khasiat susu tanpa memberikan sebarang masalah terhadap tubuh. Pakar nutrisi, Kerry Torrens telah melihat pada beberapa pilihan paling popular dan memberi penjelasan lanjut mengenai setiap alternatif tersebut.

Read More »
Featured

KEMBARA SAMBIL MEMBAKAR LEMAK

Let’s  kill two birds with one stone. Pelajari teknik ini untuk bersenam sambil mengembara secara serentak! Pilih pakaian sukan yang sesuai Pilih fabrik yang bersesuaian

Read More »
Ramadan

Senaman Pada Bulan Puasa

Disamping Disamping meraih ganjaran pahala, tahukah anda solat Tarawikh merupakan salah satu senaman yang paling mudah dilakukan pada bulan Ramadan. 20 rakaat selama 2 jam

Read More »

10% OFF

Dapatkan diskaun 10% untuk pembelian pertama dan jadi yang terawal untuk mengetahui tentang produk dan info terkini daripada kami